Betrokken team zorgverleners

U kunt rekenen op een team van zorgverleners dat aandacht heeft voor wat u nodig heeft. En die van elkaar weten wat ze doen.

Praktijkondersteuner

De praktijkondersteuner is uw eerste aanspreekpunt. U bespreekt bijvoorbeeld samen met hem/haar uw bloeduitslagen en wat er het beste gedaan kan worden. Met de praktijkondersteuner bespreekt u ook uw wensen voor uw gezondheid.

Als u (chronische) klachten heeft, kunt u te maken krijgen met de praktijkondersteuner

Uw huisarts

Uw huisarts houdt op de achtergrond alles goed in de gaten. De praktijkondersteuner overlegt zo nodig met uw huisarts.

Als u bijvoorbeeld medicijnen nodig heeft, gebeurt dat in overleg met uw huisarts. Ook als uw situatie ingewikkelder wordt, kijkt uw huisarts mee.

Leefstijlcoach

Gezonder leven is belangrijk voor mensen met gezondheidsproblemen. Daarmee kunt u uw gezondheid verbeteren, grotere gezondheidsproblemen voorkomen en fitter worden.

Het veranderen van uw manier van leven is niet gemakkelijk. Daarom helpt de leefstijlcoach u met een of meer gratis groepsbegeleidingen.

Bekijk de gratis groepsbegeleiding

Diëtist

De diëtist helpt u als u vragen heeft over gezonder eten en drinken. De diëtist helpt u met het vinden van een dieet dat bij u past.

Apotheek

Gebruikt u veel medicijnen? Dan kan de apotheek uw medicijnen beoordelen. Hierbij kijkt uw apotheek naar uw medicijnen en of dit beter kan. Uiteraard in overleg met u en uw huisarts.

Kaderhuisarts

Deze gespecialiseerde huisarts werkt bij de zorggroep waar uw huisarts is aangesloten. Bij lastige zaken vraagt de praktijkondersteuner - in overleg met uw huisarts - de kaderhuisarts om advies.

Onze kaderhuisartsen zijn gespecialiseerd in lastige klachten

Samenwerking met het ziekenhuis

De praktijkondersteuner kan - in overleg met uw huisarts - voor u advies vragen bij een specialist in het ziekenhuis. Denk aan een internist, nierspecialist of hartspecialist.

Het voordeel hiervan is dat u niet zelf naar het ziekenhuis hoeft te gaan. Maar wel binnen 5 dagen advies van een gespecialiseerde arts kunt krijgen.

Tips om zelf met uw zorg aan de slag te gaan