Thema Gezonder leven

Als u gezond en fit bent, is het leven fijner. U heeft meer energie en voelt zich lekkerder. Met kleine aanpassingen bereikt u al goede resultaten. Zo voorkomt u klachten en zit u beter in uw vel.

Lezen

Het kan best lastig zijn om te bepalen welke online bronnen betrouwbaar zijn en welke niet. Daarom vindt u hier de belangrijkste informatie over gezonder leven op een rij. Geselecteerd door uw huisartsenpraktijk.

Over gezond leven

Gezond leven kan op meerdere manieren. Denk aan de juiste voeding, genoeg bewegen, niet roken of minder alcohol. Stap voor stap kunt u gezonder gaan leven. De website Thuisarts.nl geeft veel waardevolle informatie.

Voordelen betere leefstijl

Een betere leefstijl kan een verbetering geven bij ziekte en gebruik van medicijnen. En u verbetert uw conditie en algemene gezondheid. Lees meer over de voordelen.

Zelf werken aan uw gezondheid

Er is veel wat u zelf kunt doen om goed voor uzelf te zorgen. Thuis, digitaal en in uw eigen tijd.  Bekijk wat u helpt en wat voor u het beste werkt.

Positieve gezondheid

Positieve gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Wat heeft u nodig om u gezonder en veerkrachtiger te voelen? Als u de vragenlijst Mijn Positieve Gezondheid invult, leert u wat voor u belangrijk is. Een handvat om beter om te gaan met uw situatie.

Zelfhulptrainingen

Zelf uw gezondheid verbeteren? Op DE STAP naar gezonder website vindt u verschillende cursussen en trainingen die u zelfstandig kunt doen. DE STAP naar gezonder is gericht op het verbeteren van de gezondheid voor inwoners in het zuidoosten van Brabant. U kunt meteen aan de slag. Zonder dat u daarvoor eerst naar uw huisarts, zorgverzekeraar of een andere plek hoeft.

Groepsbegeleiding

Zelf uw gezondheid verbeteren, met een beetje hulp? Doe mee aan een groep waar u samen met anderen aan uw leefstijl kunt werken. Met een ervaren zorgprofessional als trainer.

Grip op stress

Heeft u een van de volgende klachten? Pijn in de nek, last van uw rug, last van uw maag, hoofdpijn of continu moe? Dan heeft u misschien last van stress. De oorzaak van deze klachten is namelijk lang niet altijd lichamelijk. Soms zijn spanningen de boosdoener. Grip op Stress zorgt ervoor dat uw stress en klachten verminderen.

GLI

Wilt u lekker in uw vel zitten en u fitter voelen? Wilt u afvallen maar lukt dat niet? Een leefstijlcoach kan u daarbij helpen. U gaat uw gezondheid verbeteren door uw leefstijl aan te passen. Het programma bestaat uit groepsbijeenkomsten en persoonlijke gesprekken. 

Gezond voor Hart en Vaten

Gezond voor Hart en Vaten is een leefstijlprogramma met een leefstijlcoach. Deelnemers werken aan een gezondere leefstijl. Bijvoorbeeld omdat zij een hoger risico op gezondheidsproblemen hebben.

Zoutworkshop

Wist u dat van al het zout dat we eten maar liefst 70% in onze voedingsproducten zit 'verstopt'? 'Slechts' 30% komt uit het zoutpotje. In deze workshop leert u hoe u uw zoutgebruik kunt minderen.

Workshops Positief Gezond

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Deze groepsbegeleiding laat zien welke zes thema’s bij gezondheid komen kijken. En hoe u ervoor kunt zorgen zo goed en gezond mogelijk te leven.

Stoppen met roken

Maak het uzelf makkelijker. Ga samen met anderen de uitdaging aan voor een rookvrij leven! U kan zowel online als op locatie aan een groepscursus deelnemen. NB: Dit is geen groepsbegeleiding van Post-Z.

Naar groepsbegeleidingen

Zorgverlening

Komt u er zelf niet uit? Misschien gaat u liever een-op-een aan de slag met bijvoorbeeld een fysiotherapeut, leefstijlcoach of diëtist. Er zijn diverse mogelijkheden bij u in de buurt.

Leefstijlcoach

U wilt gezonder gaan leven (eten, bewegen, slapen, roken, drinken), maar vindt het moeilijk om te beginnen. Een leefstijlcoach helpt u om ongezonde gewoontes aan te passen. Dat kan met 1 op 1 coaching, of door deel te nemen aan  groepsbegeleiding (zie het menu). 

Diƫtist

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding en helpt u om gezonder te leven. U krijgt hulp bij het verliezen of aankomen van gewicht. Vind iemand in uw buurt.

Fysiotherapeut

Bewegen is voor mensen met bepaalde klachten extra belangrijk. Een fysiotherapeut kan u hierbij helpen. Via deze zoekmachine vindt u een fysiotherapeut in uw buurt.